m鎩 bardzo subiektywny przewodnik po polskich i zagranicznych s這dko軼iach
Blog > Komentarze do wpisu

Jajka czekoladowe z nadzieniem nugatowym



Jak ju pisa豉m, w okresie oko這wielkanocnym dosi璕a nas niemal瞠 zalew jajek pod najr騜niejszymi postaciami a ja nie oponuj, gdy taka forma s這dyczy bardzo mi odpowiada.
Nast瘼ne w kolejce do recenzji s jajka nugatowe, w kt鏎e niezmiennie zaopatrzam si od kilku 鈍i徠ecznych sezon闚 (na szcz窷cie przed Bo篡m Narodzeniem r闚nie si pojawiaj, najcz窷ciej w formie bombek ;)). Niejednokrotnie wspomina豉m, 瞠 nugat (albo raczej to, co Niemcy nazywaj nugatem czyli pasta z mielonych orzech闚 laskowych) jest jednym z moich ulubionych dodatk闚 w s這dyczach. Im jego wi璚ej, tym lepiej. Ale zaznaczam, ze ilo嗆 musi i嗆 tutaj w parze z jako軼i - zawarto嗆 orzech闚 laskowych w masie nie mo瞠 by mniejsza ni 25%, mi這 jest r闚nie wtedy, gdy orzechowe drobinki s delikatnie wyczuwalne.W omawianym przypadku na nadzienie przypada 26% laskowych, krem jest jednolity i jedwabisty. Wype軟ia niestety tylko po這w czekoladowej skorupki, wykonanej z czekolady mlecznej - zawarto嗆 kakao 30% - i ma nieco mniejsz grubo嗆 ni czekolada w poprzednio opisywanych jajkach Milki. Jest te zdecydowanie mniej s這dka.
Na pewno jad豉m ju wiele innych smaczniejszych s這dyczy z past nugatow, ale po tej jajka zawsze si璕n z przyjemno軼i.
Polecam je prosto z lod闚ki.

Producent: Waldbaur Niemcy
Cena: 4,99 z.
Sklep: Aldi, Lidl
Moja ocena: 7/10

鈔oda, 14 kwietnia 2010, mayme

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Reklama na blogach - Blogvertising.pl
Reklama
Related Posts with Thumbnails Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...